top of page

Fem lagningshacks utan nål och tråd

Updated: Apr 25, 2021


Ibland vill man bara få det gjort. Strunta i synålen eller symaskinen och bara få plagget att hålla lite till. Här kommer fem snabba lagningshacks som varken kräver nål eller tråd.


Textillim

Behöver du förstärka en sliten yta eller laga en reva på dina favoritjeans som blivit sådär helt perfekt sköna. Använd textillim. Klipp bort eventuella lösa trådar runt revan och klistra på en lapp från insidan. Nu håller de ett tag till.


Påstrykbara och självhäftande lappar

Kommer ungen hem från förskolan för tredje dagen i rad med trasiga byxknän? Klicka hem några färdiga lappar som bara är att stryka på. Det finns även helt självhäftande lappar till funktionsplagg och regnkläder.


Nyckelring

Vill din dragkedja på jeansen åka ner stup i kvarten? Inga problem. Fäst en nyckelring i kläppen och häng upp den på knappen.Gummisnodd

Har du ett par jeans som av en eller annan anledning blivit för tajta? Lugn, det ordnar sig. Använd en helt vanlig hår-, eller gummisnodd för att öka flexibiliteten i linningen. Vik snodden dubbel och trä in den genom knapphålet, trä sedan ena änden genom den andra och fäst runt knappen.


Säkerhetsnålar

Gör som punkarna. Använd en eller flera säkerhetsnålar för att hålla ihop en reva. Testa också modestylisternas tricks att nåla ihop en för stor skjorta i ryggen för att ge den form. Bara att dra på en jacka eller kavaj utanpå så kan ingen ana att du hackat.


PS. Vill du komma igång och laga kläder på riktigt? Kolla in min onlinekurs #dagenslagning - Kom igång och laga! En kurs där du lär dig grunderna och teknikerna och som får dig att skapa rutiner som gör att du verkligen fortsätter. DS

281 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page